Tutorial : How to change payee name in Churp Churp account




Assalamualaikum. . . . .

Tadi Bihah nak cash out akaun churp-churp Bihah. Then bila tekan cash out, Bihah tengok payee name bihah sama dengan username twitter. Korang boleh nak cash out tapi tak dapat duit la. Sebabnye churp-churp nak payee name kita tu sama macam nama dalam ic kita. That's the prob. So, how to change that payee name? I'll explain to you. But, first let me tell you. This entry, this tutorial is my first tutorial. Waaaa, clap, clap, clap. Hihi. Ok, sebelum tu, nak mintak tolong tekan sini dan sini. Thank you. :)

Ok. First of all, you have to click this link http://my.churpchurp.com/ . Log in macam biasa. Bila korang tekan cash out, keluar macam ni kan? kan? kan? Make sure, your payee name is correct. Check it for a few time, tengok ada salah ke tak. Tersalah sikit pon tak boleh. For example, Norzatul Nabihah but you write NorzatuL Nabihah. Nampak tak huruf L tu huruf besar. Yang tu tak boleh ea. IKUT SAMA MACAM DALAM IC. Amek kau, huruf besar Bihah tulis. Haha. Dan bila ada prob macam ni, korang kena la ikut next step.



Second, korang tekan yang ada tanda ||| then click contact us dekat atas tu. Ada yang bihah dah box kan. Pandai-pandai la cari. Gambar pon Bihah dah bagi. Kalo tak jumpa jugak, tak tahulah nak cakap cane. Hee




Third, lepas korang tekan contact us, dia akan keluar macam gambar di bawah. Korang kena tekan submit ticket dalam kotak merah tu. Nampak tak? Nampak, bagus.




Forth, dia akan keluar macam gambar di bawah.
For description, korang tekan technical support.
Subject korang tulis la cane pon tapi biar formal. Contoh: change payee name request
Message pulak macam kat dalam gambar. Tiru je. I want to change my payee name from (payee name korang yang dulu) to (payee name ikut dalam ic). My ic number is xxxxxx-xx-xxxx. Thank you.
For priority, click medium.
Then, macam biasa, ada confirmation. 
Selepas itu, tekan je button submit kat bawah.




Fifth, lepas korang dah tekan button submit, dia akan keluar macam gambar di bawah. Kebiasaannya, dia akan proses dalam masa 48 jam. Tu tak pasti sangat la. Nak pasti, selalu la check your emel. Dia akan hantar kat situ.



Ok, that's all. Susah ke nak follow? Senang je kan. Lepas ni da boleh la cash out. Hihi. Har, not to forget, kalo nak tukar emel ke, or any information, step dia sama je macam ni. Contoh for subject, change emel request. Then next step buat macam biasa. Ok, Goodluck !!!