Tips : Manfaat Air Kosong

Assalamualaikum.
Hye. For this entry, i wanna share u'olls about manfaat air kosong. So, check it out.

Air kosong dapat :-

  • Menahan selera makan berlebihan.
  • Melancarkan fungsi ginjal.


  • Menghilangkan sembelit.

  • Membantu menukar lemak pada tenaga.
  • Bila korang terasa lapar,belum tentu korang boleh mengurangkan makan..Meminum air putih boleh membuatkan rasa lapar itu hilang.
  • Menurunkan berat badan.
  • Melancarkan pencernaan proses membuang air besar

So, korang kena minum air kosong banyak-banyak taw. Lebih-lebih lagi kalau korang tu student, harus bawak botol minuman ke sekolah or universiti. Tak berat sangat pon. And tak rugi pon sebab air kosong juga boleh menghilangkan mengantuk di dalam kelas. Ala, korang mesti pernah mengantuk dalam kelas kan?termasuklah Bihah. Dah macam burung belatuk da kalau mengantuk. Hihi. So,better bawak air kosong. Tak payah nak beli kat kedai. Membazir je. Bawak dari rumah lagi bagus. =)


Gambar from Mr. Google

8 comments:

  1. jom follow blog eyka and don't forget to leave your comment..i will follow you back..tqvm.. http://eykazueyka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tambah lg ilmu...
    nice sharing..

    ReplyDelete
  3. Air kosong nilah ug ssh sgt nak minum...:)

    Mohon vote Kak Alin Marlini http://alinmarlini.com/tips-buat-duit-dengan-blog-dari-seminar-denaihati/

    ReplyDelete
  4. http://busyratakiyudin.blogspot.com/2013/06/dengan-komen-dapat-bookmark.html

    join sini dpatkan bookmark

    ReplyDelete