Tutorial : How to change payee name in Churp Churp account




Assalamualaikum. . . . .

Tadi Bihah nak cash out akaun churp-churp Bihah. Then bila tekan cash out, Bihah tengok payee name bihah sama dengan username twitter. Korang boleh nak cash out tapi tak dapat duit la. Sebabnye churp-churp nak payee name kita tu sama macam nama dalam ic kita. That's the prob. So, how to change that payee name? I'll explain to you. But, first let me tell you. This entry, this tutorial is my first tutorial. Waaaa, clap, clap, clap. Hihi. Ok, sebelum tu, nak mintak tolong tekan sini dan sini. Thank you. :)

Ok. First of all, you have to click this link http://my.churpchurp.com/ . Log in macam biasa. Bila korang tekan cash out, keluar macam ni kan? kan? kan? Make sure, your payee name is correct. Check it for a few time, tengok ada salah ke tak. Tersalah sikit pon tak boleh. For example, Norzatul Nabihah but you write NorzatuL Nabihah. Nampak tak huruf L tu huruf besar. Yang tu tak boleh ea. IKUT SAMA MACAM DALAM IC. Amek kau, huruf besar Bihah tulis. Haha. Dan bila ada prob macam ni, korang kena la ikut next step.



Second, korang tekan yang ada tanda ||| then click contact us dekat atas tu. Ada yang bihah dah box kan. Pandai-pandai la cari. Gambar pon Bihah dah bagi. Kalo tak jumpa jugak, tak tahulah nak cakap cane. Hee




Third, lepas korang tekan contact us, dia akan keluar macam gambar di bawah. Korang kena tekan submit ticket dalam kotak merah tu. Nampak tak? Nampak, bagus.




Forth, dia akan keluar macam gambar di bawah.
For description, korang tekan technical support.
Subject korang tulis la cane pon tapi biar formal. Contoh: change payee name request
Message pulak macam kat dalam gambar. Tiru je. I want to change my payee name from (payee name korang yang dulu) to (payee name ikut dalam ic). My ic number is xxxxxx-xx-xxxx. Thank you.
For priority, click medium.
Then, macam biasa, ada confirmation. 
Selepas itu, tekan je button submit kat bawah.




Fifth, lepas korang dah tekan button submit, dia akan keluar macam gambar di bawah. Kebiasaannya, dia akan proses dalam masa 48 jam. Tu tak pasti sangat la. Nak pasti, selalu la check your emel. Dia akan hantar kat situ.



Ok, that's all. Susah ke nak follow? Senang je kan. Lepas ni da boleh la cash out. Hihi. Har, not to forget, kalo nak tukar emel ke, or any information, step dia sama je macam ni. Contoh for subject, change emel request. Then next step buat macam biasa. Ok, Goodluck !!!










Anime : Fairy Tail



Assalamualaikum guys. Yeah, it's been a long time no update this blog. As u know, i'm a full time student. So, there's no time la nak update blog ni. Lebih-lebih lagi bihah part 6, last sem da. Busy memanjang la jawabnye. And great news, i already finished my diploma but not officially yet. The last paper was on Thursday, 10 April 2014 which is five days ago. Yeay!!!!! It's time to ENJOY!! No more study, no more hold book, no more eat once a day (gara-gara malas nak beli makanan takot tak sempat study. Warning, don't do this when u have to sit for examination. ), no more attend class, no more, no more, no more!!! kikikikiki

Alright, stop talking bout myself. Now let discuss, story mory bout the title above. Again, bout anime. Hihi. Nak wat cane, da feveret suka tengok cite anime. Sampai mak marah, cakap otak bihah ni perangai macam budak-budak. Hehe ( But it's anime mom, not cartoon. ) Bagi orang tua, dia fikir mende tu sama je. Cite Fairy Tail ni best taw. Kelakar, sedih, semua ada. Tak rugi tengok. It's  bout  Natsu who have power (kuasa api), wants to find his parent. Who is he parent? Well, his parent is dragon. Ok, terkejut tak, terkejut tak. (Tak terkejut pon). Dari kecil dia dijaga oleh naga tu. Tapi pada suatu hari, naga tu hilang. Yeap, it's disappear macam tu je without telling Natsu where he wants to go. 


OK, tu pasal hero. Da bila ade hero, mesti ade heroinnya.  Her name i Lucy. Lucy Heartfilia is a daughter of rich people. Ayah dia kaye wo. Tapi ayah dia terlalu control Lucy ni and tak ambik tahu pon pasal Lucy sampai Lucy melarikan diri dan bertemu la dengan Natsu. Lucy ni nak sangat join club Fairy Tail. Club tu kira kumpul orang yang ada kuasa la. And another two persons involved are Gray and Erza. Gray ni selalu gaduh ngan Natsu. Yela, satu air, satu api. Mane boley berbaik. But when it comes to  fighting, they will cooperate to fight their enemies. Erza ni pulak jadi penamat gaduh dorang. Dorang takot kat Erza sebab Erza kuat dan garang. OK, sampai situ jela. Oh, not forget, cite ni sampai episode 175 je dulu but now, da sambung da. Baru je sambung buat cite ni. That's why i like and want to share it with u. 

This is the link of this anime.
and this one for episode 176 and above.


Orite, tenkiu for spending your time reading ma blog. ツ    ❤ ❤ 

Anime : Vampire Knight


Assalamualaikum. Again, talk bout anime. Hihi. Nak wat acano, da kita ni peminat anime. Have u heard bout vampire knight? Da tengok belom? Bagi yang belum, meh tengok. Takpe, still tak ketinggalan. Haha. Ok. Vampire knight ni kisah pasal vampire la. Da tajuk pon camtu kan. Vampire Knight ada dua. First Vampire Knight Series. Tengok gambar di bawah sat.
 

Ok, they are Zero, Yuki and Kaname. Zero ni anti dengan vampire taw since his parents died because of vampire. Zero and Yuki ni guard or pengawas kat sekolah. Dorang kena jaga vampire-vampire since vampire tu belajar kat sekolah tu. Kira student lain tak taw la. Dorang berdua and their pengetua je yang taw. Sebelah Yuki tu, the white coat is Kaname. Ok, see the different right? Baju student biasa dengan student vampire lain. Kaname ni ketua seluruh vampire sebab dia merupakan pure blood. Kaname always take care of Yuki. Dan Yuki ni pon suka Kaname tu. Vampire-vampire lain hairan la kenapa Kaname tu protect Yuki sedangkan Yuki tu orang biasa. Ok, nak tahu kenapa Kaname protect Yuki? If u want to know, watch by your own. Wakakaka. =P

 
Gambar di atas ni cite Vampire Knight Guilty. Sambungan kepada yang pertama tu. Tak banyak pon episode. Belas-belas je. Bukan macam One Piece, beratus-ratus. Letih nak habiskan cite tu. Dalam episode guilty ni, banyak secret terbongkar. Sape Yuki tu? What is the relationship between Yuki and Kaname? And what happens to Zero? Banyak la. Korang tengokla sendiri ye. Link cite ni, macam biasa, bukak Encik Google search Vampire Knight. Ok, ketemu di episode akan datang ya. hihi


              A group of Vampire. Masing-masing perangai berbeza. Ada yang nakal, ada yang serius.


Anime : Slam Dunk


Assalamualaikum guys. Uwaahhh, almost 6 month i haven't update ma blog. Kalau la blog ni something that can be hold, can be touch, Bihah rase memang da lama da berhabuk, bersawang semua.  Eh, bukan rase tapi komfom. hihi. Serious, bukan taknak update tapi busy plus mood pon kurang ada. Hihi. Not only ma blog, ma churp-churp account pon da lama tak bukak. Hmm, berapa agaknya duit dalam akaun tu.........$$$$$

Ok, stop bercerita pasal semua tu. Now, i wanna tell u, anime that i like since i was in middle school. Middle school? I guess so. Tak berapa nak ingat. Having short memory like a goldfish is a little bit trouble guys. Haha, tua nanti cane tah. Jangan umor 40 nanti da start nyanyuk suda. Hish, mintak dijauhkan. Anime ni, da lama da tak tengok but then bila selongkar ma lil bro hardisk, bukak folder anime, search, search n search terjumpa la cite ni. Yeah, i really like it even that anime sedikit keras (tak macam anime sekarang ni, cantik-cantik, 3d lagi) but their characters are so funny. Seriously, you'll never regret watching it. 


At first, i like Rukawa. Rukawa is like the second hero in that anime la. Yela, Rukawa tu handsome la sikit tapi perangai kayu. Dia selalu la kutuk Sakuragi Hanamichi, the hero. Now, i've fallen in love with Sakuragi. The red hair, the weird one, suka bangga diri, and always said to himself " i'm genius ". And before that dia tak suka pon basketball ni. Al maklumlah da kena reject dengan ramai gurl sebab semua gurl-gurl yang dia proposed tu, admire kat player basketball. Mana tak bengang kan. But then, datang la sorang gurl yang bernama Haruko. Kiranya Haruko ni tegur dia dulu la sebab badan dia tinggi just like player basketball. And Haruko ni macam cute-cute gitu la. Lepas dari tu, terus dia masuk basketball club sebab nak tackle Haruko tu. 

Molek sangat la berkawan dua orang tu. Perangai lebih kurang je. Masing-masing nak tackle awek pujaan dorang.

Ok, panjang pulak cite tu. Nak tahu lebih lanjut, tengok sendiri. Letih nak cite, panjang sangat. Hihi. Dulu pernah kuar kat animax, tapi kawan bihah cakap kat tv 7 pon ade. Ok tu dulu, sekarang da takde. But don't be frust, teknologi da canggih. Bukak Encik google, search " slam dunk ". Tengok online boley, nak download pon boley. Ok. Babai.