Anime : Vampire Knight


Assalamualaikum. Again, talk bout anime. Hihi. Nak wat acano, da kita ni peminat anime. Have u heard bout vampire knight? Da tengok belom? Bagi yang belum, meh tengok. Takpe, still tak ketinggalan. Haha. Ok. Vampire knight ni kisah pasal vampire la. Da tajuk pon camtu kan. Vampire Knight ada dua. First Vampire Knight Series. Tengok gambar di bawah sat.
 

Ok, they are Zero, Yuki and Kaname. Zero ni anti dengan vampire taw since his parents died because of vampire. Zero and Yuki ni guard or pengawas kat sekolah. Dorang kena jaga vampire-vampire since vampire tu belajar kat sekolah tu. Kira student lain tak taw la. Dorang berdua and their pengetua je yang taw. Sebelah Yuki tu, the white coat is Kaname. Ok, see the different right? Baju student biasa dengan student vampire lain. Kaname ni ketua seluruh vampire sebab dia merupakan pure blood. Kaname always take care of Yuki. Dan Yuki ni pon suka Kaname tu. Vampire-vampire lain hairan la kenapa Kaname tu protect Yuki sedangkan Yuki tu orang biasa. Ok, nak tahu kenapa Kaname protect Yuki? If u want to know, watch by your own. Wakakaka. =P

 
Gambar di atas ni cite Vampire Knight Guilty. Sambungan kepada yang pertama tu. Tak banyak pon episode. Belas-belas je. Bukan macam One Piece, beratus-ratus. Letih nak habiskan cite tu. Dalam episode guilty ni, banyak secret terbongkar. Sape Yuki tu? What is the relationship between Yuki and Kaname? And what happens to Zero? Banyak la. Korang tengokla sendiri ye. Link cite ni, macam biasa, bukak Encik Google search Vampire Knight. Ok, ketemu di episode akan datang ya. hihi


              A group of Vampire. Masing-masing perangai berbeza. Ada yang nakal, ada yang serius.


Anime : Slam Dunk


Assalamualaikum guys. Uwaahhh, almost 6 month i haven't update ma blog. Kalau la blog ni something that can be hold, can be touch, Bihah rase memang da lama da berhabuk, bersawang semua.  Eh, bukan rase tapi komfom. hihi. Serious, bukan taknak update tapi busy plus mood pon kurang ada. Hihi. Not only ma blog, ma churp-churp account pon da lama tak bukak. Hmm, berapa agaknya duit dalam akaun tu.........$$$$$

Ok, stop bercerita pasal semua tu. Now, i wanna tell u, anime that i like since i was in middle school. Middle school? I guess so. Tak berapa nak ingat. Having short memory like a goldfish is a little bit trouble guys. Haha, tua nanti cane tah. Jangan umor 40 nanti da start nyanyuk suda. Hish, mintak dijauhkan. Anime ni, da lama da tak tengok but then bila selongkar ma lil bro hardisk, bukak folder anime, search, search n search terjumpa la cite ni. Yeah, i really like it even that anime sedikit keras (tak macam anime sekarang ni, cantik-cantik, 3d lagi) but their characters are so funny. Seriously, you'll never regret watching it. 


At first, i like Rukawa. Rukawa is like the second hero in that anime la. Yela, Rukawa tu handsome la sikit tapi perangai kayu. Dia selalu la kutuk Sakuragi Hanamichi, the hero. Now, i've fallen in love with Sakuragi. The red hair, the weird one, suka bangga diri, and always said to himself " i'm genius ". And before that dia tak suka pon basketball ni. Al maklumlah da kena reject dengan ramai gurl sebab semua gurl-gurl yang dia proposed tu, admire kat player basketball. Mana tak bengang kan. But then, datang la sorang gurl yang bernama Haruko. Kiranya Haruko ni tegur dia dulu la sebab badan dia tinggi just like player basketball. And Haruko ni macam cute-cute gitu la. Lepas dari tu, terus dia masuk basketball club sebab nak tackle Haruko tu. 

Molek sangat la berkawan dua orang tu. Perangai lebih kurang je. Masing-masing nak tackle awek pujaan dorang.

Ok, panjang pulak cite tu. Nak tahu lebih lanjut, tengok sendiri. Letih nak cite, panjang sangat. Hihi. Dulu pernah kuar kat animax, tapi kawan bihah cakap kat tv 7 pon ade. Ok tu dulu, sekarang da takde. But don't be frust, teknologi da canggih. Bukak Encik google, search " slam dunk ". Tengok online boley, nak download pon boley. Ok. Babai.