Anime : Slam Dunk


Assalamualaikum guys. Uwaahhh, almost 6 month i haven't update ma blog. Kalau la blog ni something that can be hold, can be touch, Bihah rase memang da lama da berhabuk, bersawang semua.  Eh, bukan rase tapi komfom. hihi. Serious, bukan taknak update tapi busy plus mood pon kurang ada. Hihi. Not only ma blog, ma churp-churp account pon da lama tak bukak. Hmm, berapa agaknya duit dalam akaun tu.........$$$$$

Ok, stop bercerita pasal semua tu. Now, i wanna tell u, anime that i like since i was in middle school. Middle school? I guess so. Tak berapa nak ingat. Having short memory like a goldfish is a little bit trouble guys. Haha, tua nanti cane tah. Jangan umor 40 nanti da start nyanyuk suda. Hish, mintak dijauhkan. Anime ni, da lama da tak tengok but then bila selongkar ma lil bro hardisk, bukak folder anime, search, search n search terjumpa la cite ni. Yeah, i really like it even that anime sedikit keras (tak macam anime sekarang ni, cantik-cantik, 3d lagi) but their characters are so funny. Seriously, you'll never regret watching it. 


At first, i like Rukawa. Rukawa is like the second hero in that anime la. Yela, Rukawa tu handsome la sikit tapi perangai kayu. Dia selalu la kutuk Sakuragi Hanamichi, the hero. Now, i've fallen in love with Sakuragi. The red hair, the weird one, suka bangga diri, and always said to himself " i'm genius ". And before that dia tak suka pon basketball ni. Al maklumlah da kena reject dengan ramai gurl sebab semua gurl-gurl yang dia proposed tu, admire kat player basketball. Mana tak bengang kan. But then, datang la sorang gurl yang bernama Haruko. Kiranya Haruko ni tegur dia dulu la sebab badan dia tinggi just like player basketball. And Haruko ni macam cute-cute gitu la. Lepas dari tu, terus dia masuk basketball club sebab nak tackle Haruko tu. 

Molek sangat la berkawan dua orang tu. Perangai lebih kurang je. Masing-masing nak tackle awek pujaan dorang.

Ok, panjang pulak cite tu. Nak tahu lebih lanjut, tengok sendiri. Letih nak cite, panjang sangat. Hihi. Dulu pernah kuar kat animax, tapi kawan bihah cakap kat tv 7 pon ade. Ok tu dulu, sekarang da takde. But don't be frust, teknologi da canggih. Bukak Encik google, search " slam dunk ". Tengok online boley, nak download pon boley. Ok. Babai.







No comments:

Post a Comment